Skip links

Izračunaj ratu auto kredita

Auto kredit kalkulator

Izračun rate za auto kredit. Provjeri otplatni plan za stambeni kredit. Kreditni kalkulator auto kredita. Kupovina auta na kredit.

Unesi iznos, kamatnu stopu i duljinu trajanja kredita te prikaži otplatni plan kredita. Ispuni formular te pritisni “Izračunaj”.

"*" indicates required fields

Unesite traženi iznos kredita u eurima bez oznake valute
Please enter a number greater than or equal to 0.
Unesite kamatnu stopu u postocima
Please enter a number greater than or equal to 0.01.
Trajanje
Unesite trajanje kredita u godinama ili mjesecima
Please enter a number from 0 to 50.
Please enter a number from 0 to 480.

Zašto kupiti auto na kredit?

Kupovina auta na kredit je idealna za one koji ne mogu da plate cijenu automobila odjednom. Kupovinom auta na kredit možete sebi omogućiti da uživate u pogodnostima i uživanju u vožnji automobila bez trošenja značajnog novca odjednom.

Koje su prednosti kupovine auta na kredit?

Prednosti kupovine auta na kredit su mnoge. Prvo, kupac neće morati platiti cijenu automobila odjednom, što omogućava da se novac koristi za druge stvari. Drugo, kupac će biti u mogućnosti platiti kredit u mjesečnim ratama koje će biti pristupačne. I treće, kupac će biti u mogućnosti sebi omogućiti kupiti noviji automobil, čak i ako ga ne bi mogao platiti odjednom.

Koji su koraci kod kupnje auta na kredit?

Kada kupujete automobil na kredit, postoji nekoliko koraka koje trebate ispuniti. Prvo, morate pronaći odgovarajuću financijsku ponudu za svoju situaciju. To znači da treba da izaberete dobrog finansijsku instituciju koji će vam dati kredit po pristupačnim uvjetima. Drugo, morate podnijeti zahtjev za kredit koja će vam pokazati da li ste sposobni platitit mjesečne rate za kredit. Uz to će vam se izračunati kreditna sposobnost. Treće, trebate pronaći odgovarajući automobil za svoje potrebe. Četvrto, trebate se dogovorite s prodavačem o cijeni automobila i dogovoriti da ćete kao način plaćanja koristiti kredit od financijske institucije. Posljednje, morate napraviti završni dogovor s finansijskom institucijom i potpisati ugovor o kreditu.

Kupovina auta na kredit je idealna za one koji ne mogu da plate cijenu automobila odjednom. Prednosti kupovine auta na kredit su mnoge, uključujući mogućnost da se novac koristi za druge stvari, da se plaćaju pristupačne mjesečne rate i da sebi omogućite da kupite noviji automobil čak i ako ga ne bi mogli platiti odjednom. Kada kupujete automobil na kredit, postoji nekoliko koraka koje treba da ispunite, uključujući izbor financijske institucije, podnošenje zahtjeva, pronalaženje odgovarajućeg automobila, dogovor sa prodavačem o cijeni i mjesečnim ratama i potpisivanje ugovora o kreditu.

Klikni i ostavi ocjenu: