Skip links

Izračunaj ratu stambenog kredita

Stambeni krediti kalkulator

Izračun rate stambenog kredita. Provjeri otplatni plan za stambeni kredit. Kreditni kalkulator stambenog kredita.

Unesi iznos, kamatnu stopu i duljinu trajanja kredita te prikaži otplatni plan kredita. Ispuni formular te pritisni “Izračunaj”.

"*" indicates required fields

Unesite traženi iznos kredita u eurima bez oznake valute
Please enter a number greater than or equal to 0.
Unesite kamatnu stopu u postocima
Please enter a number greater than or equal to 0.01.
Trajanje
Unesite trajanje kredita u godinama ili mjesecima
Please enter a number from 0 to 50.
Please enter a number from 0 to 480.

Što je stambeni kredit

Stambeni kredit je dugoročna zajamčena financijska pomoć koja se najčešće koristi za kupovinu stana. Ovakvi krediti se obično odobravaju na period od 10 do 25 godina, a njihova je svrha pomoći u otplati sredstava potrebnih za kupovinu stana.

Stambeni krediti se obično odobravaju sa niskim kamatnim stopama, što čini ovo vrlo isplativo rješenje za one koji žele kupiti stan. Osim toga, postoje i drugi uvjeti koji se odnose na stambeni kredit, uključujući vrijeme trajanja kredita, uvjete otplate i kreditnu sposobnost potrošača.

Kreditnu sposobnost potrošača određuje banka pregledom njegovih financijskih pokazatelja. U obzir se uzimaju čimbenici poput neto mjesečnog dohotka, predugog novčanog stanja, kreditne povijesti, te postojanja kredita koje je potrošač već započeo.

Kada se odobri stambeni kredit, potrošač će morati platiti mjesečnu ratu, koja obuhvaća kamatu i glavnicu. Vrijeme otplate kredita je obično od 10 do 25 godina, ali mogu postojati i kraći ili duži periodi na temelju određenih uvjeta.

Konačno, potrošači mogu zatražiti stambeni kredit od određenih banaka i financijskih institucija. Svaka banka i financijska institucija imat će svoju politiku odobrenja kredita, pa je potrebno da potrošači istraže koji su uvjeti koje trebaju ispuniti prije nego što zatraže stambeni kredit.

Klikni i ostavi ocjenu: